Voltaren ja nivelrikko

Voltaren-geelin käyttö nivelrikon aiheuttamien kipujen lievittämisessä

Nivelrikko on eräs yleisimmistä nivelkipujen syistä. Kerromme tässä tarkemmin kuinka Voltaren-geeli voi auttaa lievittämään nivelrikkoon liittyviä kipuja.

Mikä nivelrikko on?

Nivelrikko on yleisin niveltulehduksen muoto, ja se on rappeuttava nivelsairaus. Tyypillisesti nivelrikkoa esiintyy enemmän ikääntyvillä ja tavallisimmat oireet ovat polvi-, lonkkanivel-, sormi- sekä alaselkäkipu. Kipujen voimakkuus on yksilöllistä. Joillakin oireet ovat lieviä ja joillekin arkipäivän toiminnot tuottavat vaikeuksia sekä kipua.

Mistä nivelrikko johtuu?

Nivelrikko on nivelten kulumisesta johtuva nivelsairaus. Nivelet altistuvat vaurioille joka päivä, mutta tavallisesti keho korjaa näitä vaurioita itse, eikä oireita tunnu. Nivelrikkoa sairastavilla vauriot eivät kuitenkaan korjaannu täysin. Tämä saattaa johtaa nivelten vaivattoman liikkumisen varmistavan ruston tuhoutumiseen nivelessä, luun liikakasvuun ja lievään niveltulehdukseen. Tyypillisiä oireita ovat nivelkipu, turvotus ja jäykkyys.

*WHO | Chronic rheumatic conditions (Krooninen reuma). 2016. WHO | Chronic rheumatic conditions (Krooninen reuma). [ONLINE] Osoitteessa: http://www.who.int/chp/topics/rheumatic/en/

Katso, mitkä ovat nivelrikon oireet

TIESITKÖ?

Maailman terveysviranomaisten mukaan nivelrikko on yksi kymmenestä eniten toimintakykyä heikentävistä sairauksista teollisuusmaissa.*

Riskitekijät

Nivelrikon kehittymiseen on useita syitä, mutta joitakin suurimpia riskitekijöitä ovat seuraavat:

  • Ikä – 45 vuodesta eteenpäin nivelrikon todennäköisyys kasvaa
  • Paino – Ylipainoisuus lisää niveliin kohdistuvaa kuormitusta, erityisesti suurinta painoa kannattaviin niveliin, kuten lonkat ja polvet; riski sairastua nivelrikkoon on siis suurempi, jos olet ylipainoinen 
  • Nivelvamma – Jos nivelet ovat vaurioituneet loukkaantumisen tai leikkauksen seurauksena, ne ovat suuremmassa vaarassa, erityisesti jos niitä käytetään liikaa ennen kuin ne ovat kunnolla parantuneet
  • Sukupuoli – Naisilla on suurempi riski sairastua nivelrikkoon kuin miehillä

Kuinka Voltaren-geeli voi lievittää kipuasi?

Voltaren-geelit ovat lääkevalmisteita, joilla voidaan lievittää nivelrikosta johtuvaa nivelkipua. Sekä Voltaren Emulgel että Voltaren Forte -geeli voivat lievittää nivelrikkoon liittyvää kipua polvissa tai sormissa. Isommissa (100g ja 120g) Voltaren-geelituubeissa on helposti avattava korkki, joka auttaa sorminivelkivusta kärsiviä avaamaan tuubin paremmin.

Nivelrikon oireet vaivaavat monia suomalaisia

Kuinka Voltaren-geeli toimii?

Voltaren-geelin vaikuttava aine on diklofenaakki, ei-steroidinen tulehduskipulääke. Geeliä levitetään iholle hieromalla sitä kevyesti kipeälle alueelle.

Se imeytyy nopeasti ihoon ja lievittää kipua, vähentää tulehdusta ja nopeuttaa paranemista.

Älä käytä vaurioituneelle tai sairaalle iholle, avohaavaan, äläkä hengittämättömän haavasidoksen alla.
Voltarenissa käytetyssä erityisessä, tuoksultaan miedossa koostumuksessa yhdistyvät geelin ja voiteen ominaisuudet, jotka viilentävät ihoa.

Oikean tuotteen valitseminen

Voltaren-geeli
Voltaren-geelivalikoimassa on kaksi eri vahvuista tuotetta: Voltaren Emulgel 11,6 mg/g geeli ja Voltaren Forte 23,2 mg/g geeli. Molemmat tuotteet lievittävät nivelrikon aiheuttamaa kipua.

Voltaren Emulgel 11,6 mg/g geeli

  • Sisältää 1,16 % vaikuttavaa ainetta diklofenaakkidietyyliamiinia
  • Voidaan käyttää 3–4 kertaa päivässä

Voltaren Forte 23,2 mg/g geeli

  • Sisältää 2,32 % vaikuttavaa ainetta diklofenaakkidietyyliamiinia 
  • Voidaan levittää kipeälle alueelle kahdesti päivässä, mieluiten aamuisin ja iltaisin

Käytä Voltaren -geeliä nivelrikon aiheuttamien kipujen hoitoon yhtäjaksoisesti korkeintaan kolmen viikon ajan, ellei lääkärisi ole toisin ohjeistanut. Jos sinulla on jokin muu aiempi sairaus tai käytät muita lääkkeitä, kysy aina lääkäriltäsi, onko tulehduskipulääkkeiden käyttö turvallista. Älä käytä kahta tulehduskipulääkettä sisältävää tuotetta samanaikaisesti. 

**GSK Global Pain Index Research (globaali kivun voimakkuutta mittaava tutkimus) 2017, Suomi

Lue lisää

Pidä kehosi kunnossa

Tutustu liikunnan etuihin ja siihen, miten se voi auttaa sinua pysymään kunnossa sekä lievittää kipua.

Lue lisää

Erilaiset kivut, ja miten niitä hoidetaan

Ota selvää, miten juuri sinun kipuasi tulisi hoitaa…

Lue lisää

Mitä kipu on?

Ymmärrä miksi tunnemme kipua, miten kipu toimii ja mitä mahdollisia syitä kivun tuntemuksiin liittyy.

*GSK Global Pain Index Research (globaali kivun voimakkuutta mittaava tutkimus) 2017, Suomi

Lue lisää
Nivelrikon oireet vaivaavat monia suomalaisia Nivelrikon oireet vaivaavat monia suomalaisia