APUA NIVELRIKKOON

Mikä nivelrikko on?

Nivelrikko on yleinen niveltulehdus. Lue lisää siitä, miten tunnistat nivelrikon oireet, kuinka voit lievittää kipujasi ja miten saat apua nivelrikon hoitoon. Voltaren-geelejä voi käyttää paikallisesti nivelkipujen lievityksessä.

Mitkä ovat nivelrikon oireet?

Nivelrikon oireet vaihtelevat riippuen siitä, mihin niveliin se vaikuttaa ja kuinka vakavasti. Joitakin nivelrikon yleisimpiä oireita ovat:

  • Nivelten arkuus, kipu ja jäykkyys
  • Nivel vaikuttaa suuremmalta ja 'kyhmyisemmältä' kuin yleensä
  • Naksahtelun ja hankauksen tuntemukset, kun liikutat niveltäsi
  • Heikentynyt toimintakyky ja rajoittunut kyky liikuttaa niveltäsi
  • Heikkous ja lihasten surkastuminen kipeän alueen ympärillä
  • Luupiikit, joita voi muodostua, kun luut hiertävät yhteen


Mikäli nivelrikkoa on polvissasi, sinusta voi tuntua, että ne 'pettävät' altasi, ja jalkojesi suoristaminen vaikeutuu. On todennäköistä, että nivelrikko vaikuttaa molempiin polviin, ellei se johdu aiemmasta vammasta tai tilasta, joka on vaikuttanut ainoastaan toiseen polveen.


Mikäli nivelrikkoa on käsissäsi, voit saada luupiikkejä nivelten reunoihin. Tästä johtuen sorminivelesi voivat olla jäykät, kipeät, turvonneet ja punaiset, ja esim. kirjoittaminen tai pianon soittaminen voi tuntua kivuliaalta. Nivelrikkoa esiintyy yleensä peukalon tyvessä ja sormenpäiden ja keskisormen nivelissä.

*hyaline cartilage | anatomy | Britannica.com. 2016. hyaline cartilage | anatomy | Britannica.com. [ONLINE] Saatavilla osoitteessa: http://www.britannica.com/science/hyaline-cartilage

Nivelrikkoa esiintyy eniten ikääntyneillä

Nivelrikkokipujen lievittäminen Voltaren-geeleillä

Voltaren-geelit ovat lääkevalmisteita, joilla voidaan lievittää nivelrikosta johtuvaa nivelkipua. Sekä Voltaren Emulgel että Voltaren Forte -geeli voivat lievittää nivelrikkoon liittyvää kipua polvissa tai sormissa. Isommissa (100 g ja 150 g) Voltaren Forte -geelituubeissa on helposti avattava korkki, joka auttaa sorminivelkivusta kärsiviä avaamaan tuubin helpommin.

Kuinka Voltaren-geeli toimii?

Voltaren-geelin vaikuttava aine on diklofenaakki, ei-steroidinen tulehduskipulääke. Geeliä levitetään iholle hieromalla sitä kevyesti kipeälle alueelle.

Se imeytyy nopeasti ihoon ja lievittää kipua, vähentää tulehdusta ja nopeuttaa paranemista.

Älä käytä vaurioituneelle tai sairaalle iholle, avohaavaan, äläkä hengittämättömän haavasidoksen alla. Voltarenissa käytetyssä erityisessä, tuoksultaan miedossa koostumuksessa yhdistyvät geelin ja voiteen ominaisuudet, jotka viilentävät ihoa.
 

Oikean tuotteen valitseminen

Voltaren-geeli
Voltaren-geelivalikoimassa on kaksi eri vahvuista tuotetta: Voltaren Emulgel 11,6 mg/g geeli ja Voltaren Forte 23,2 mg/g geeli. Molemmat tuotteet lievittävät nivelrikon aiheuttamaa kipua.

Voltaren Emulgel 11,6 mg/g geeli

  • Sisältää 1,16 % vaikuttavaa ainetta diklofenaakkidietyyliamiinia
  • Voidaan käyttää 3–4 kertaa päivässä

Voltaren Forte 23,2 mg/g geeli

  • Sisältää 2,32 % vaikuttavaa ainetta diklofenaakkidietyyliamiinia
  • Voidaan levittää kipeälle alueelle kahdesti päivässä, 12 tunnin välein, mieluiten aamuisin ja iltaisin
Käytä Voltaren -geeliä nivelrikon aiheuttamien kipujen hoitoon yhtäjaksoisesti korkeintaan kolmen viikon ajan, ellei lääkärisi ole toisin ohjeistanut. Jos sinulla on jokin muu aiempi sairaus tai käytät muita lääkkeitä, kysy aina lääkäriltäsi, onko tulehduskipulääkkeiden käyttö turvallista. Älä käytä kahta tulehduskipulääkettä sisältävää tuotetta samanaikaisesti.
 
**Haleon Global Pain Index Research (globaali kivun voimakkuutta mittaava tutkimus) 2017, Suomi

Lue lisää

Ymmärrä kehoasi ikääntyessäsi

Lue lisää, miten kehosi toimii, miten se muuttuu, kun ikäännyt, ja miten selviät ikääntymiseen liittyvistä kivun tuntemuksista.

Lue lisää

Lihassärky

Miksi tunnemme lihassärkyä, miten kipu toimii ja mitä syitä kivun tuntemuksiin liittyy?

Lue lisää

Miten Voltaren-geeli toimii?

Selvitä, miten Voltaren voi helpottaa kipua ja vähentää tulehdusta.

Lue lisää