Annostelu 12 tunnin välein riittää

Voltaren Forte 23,2 mg/g geeli

Voltaren Forte on kipua lievittävä geeli, joka sisältää 23,2 mg/g diklofenaakkia. Voltaren Forte lievittää kipua, hoitaa tulehdusta ja vähentää turvotusta lihaksissa ja nivelissä jopa 12 tuntia. Voltaren lyhentää paranemisaikaa ja hoitaa kipua, ei vain peitä sitä. Voltaren Forte – kipugeeliä on saatavana 30, 50, 100 ja 150 gramman tuubeissa.

Hoida särkyä ja kipua

Voltaren-geelillä

53 % kaikista suomalaisista tuntee kipua vartalossaan vähintään kerran viikossa* – mutta tästä tuskasta ei tarvitse kärsiä. Selvitä, miten voit lievittää kipua ja tulehdusta.

Miten ja

milloin

Kysymyksiä ja vastauksia

 • Mitä Voltaren Forte 23,2 mg\g geeli on ja mihin sitä käytetään?

  Voltaren Forten sisältämä vaikuttava aine diklofenaakki kuuluu ryhmään, jota sanotaan ei-steroidisiksi tulehduskipulääkkeiksi (NSAID). Voltaren Forte on erityisesti kehitetty ihoon hierottavaksi.
  Voltaren Fortea käytetään lievittämään kipua ja vähentämään tulehdusta ja turvotusta monissa niveliin ja lihaksiin liittyvissä kiputiloissa.

 • Miten Voltaren Forte 23,2 mg\g geeliä käytetään?

  Hiero Voltaren Forte -kipugeeliä varovasti kipeälle tai turvonneelle alueelle ja sen ympäristöön. Tarvittava geelimäärä riippuu hoidettavan alueen koosta. Noin 5 cm geeliä riittää esim. nilkan hoitamiseen; suurempien alueiden hoitamiseen voi tarvita kerralla 10 cm geeliä. Voltaren Forte -kipugeeliä voit käyttää 2 kertaa päivässä 12 tunnin välein. Noudata kuitenkin lääkärin tai apteekkihenkilökunnan antamia ohjeita, jos he neuvovat toisin. Geeli voi tuntua hiukan viileältä, kun se hierotaan ihoon. Älä hiero geeliä haavoihin äläkä muille alueille, joiden iho on rikkoutunut. Aluetta, jolle on hierottu geeliä, ei saa myöskään peittää sidoksella eikä laastarilla.

 • Milloin Voltaren Forte 23,2 mg\g geeliä ei tule käyttää?

  Älä käytä Voltaren Fortea:

  • jos olet allerginen vaikuttavalle aineelle (diklofenaakille) tai muille lääkkeille, joita käytetään kivun, kuumeen tai tulehduksen hoitoon, kuten ibuprofeenille tai asetyylisalisyylihapolle (lääke, jota käytetään myös estämään veren hyytymistä) tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle. Jos olet epävarma, kysy lääkäriltä tai apteekkihenkilökunnalta. Allergisen reaktion oireita voivat olla: hengityksen vinkuminen tai hengitysvaikeudet (astma), rakkulainen ihottuma tai nokkosihottuma, kasvojen tai kielen turvotus, nuhaisuus.
  • raskauden viimeisen kolmanneksen aikana.
  • jos olet alle 14-vuotias.

  Jos jokin näistä koskee sinua, älä käytä Voltaren Fortea. Lue pakkausseloste ennen tämän lääkkeen käyttöä. Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen lääkkeen käyttöä mikäli sinulla on kysyttävää tähän lääkkeeseen liittyen.

Lue lisää

Lihassärky

Miksi tunnemme lihassärkyä, miten kipu toimii ja mitä syitä kivun tuntemuksiin liittyy?

Lue lisää

Erilaiset kivut, ja miten niitä hoidetaan

Ota selvää, miten juuri sinun kipuasi tulisi hoitaa…

Lue lisää

Miten Voltaren-geeli toimii?

Selvitä, miten Voltaren voi helpottaa kipua ja vähentää tulehdusta.

Lue lisää