symbol

Näin annostelet oikein Voltarenia

Kivunlievitykseen ei ole olemassa yhtä kaikille sopivaa annostusta. Eroavuudet yleisessä terveydentilassa, ruokavaliossa, iässä ja geeneissä voivat vaikuttaa käytettävän lääkkeen määrään.

Mikä sitten on oikea annos väliaikaisen kivun ja säryn lievittämiseen? Sääntö numero yksi: Lue aina pakkausseloste sekä annostusta ja säilytystä koskevat ohjeet. Jos et ymmärrä jotain kohtaa tai sinulla on kysyttävää, ota yhteys lääkäriisi, sairaanhoitajaan tai apteekkiin.

Oikea annostus

Annostuksella tarkoitetaan sitä, kuinka paljon, usein ja kauan lääkettä olisi hyvä ottaa. Liian pieni määrä kipulääkettä tuskin helpottaa oloa, liian suurella määrällä taas voi olla kielteisiä seurauksia.

Jos et ole varma itsellesi sopivasta annoksesta, kysy neuvoa lääkäriltäsi, sairaanhoitajalta tai apteekista. Esille voi nousta muitakin tekijöitä kuin sukupuoli, ikä ja paino. Muista mainita, jos sinulla on allergioita tai jokin sairaus tai käytät jotain muutakin lääkettä, reseptivapaat tai kasvirohdoslääkkeet mukaan lukien. Tämä voi vaikuttaa siihen, minkätyyppistä lääkettä kohdallasi voidaan harkita ja miten se tulee annostella.

Lääkettä tulee aina ottaa pienin annos ja mahdollisimman lyhyen ajan. Jos olet noudattanut reseptivapaan lääkkeesi annostusohjeita ja kipusi pahenee tai ei parane, sinun on otettava yhteyttä lääkäriin.

Väärinkäyttö ja yliannostus

Näin on käynyt joskus meille kaikille: tuntuu, että päänsärkyyn tai kipuun käytettävä kivunlievityslääke ei auta ja tekisi mieli ottaa suositeltua suurempi annos.

Lääkkeen ottaminen liian usein, liian suurena määränä tai liian pitkään voi vaikuttaa haitallisesti terveyteen. Siksi on tärkeää olla ylittämättä enimmäisvuorokausiannosta. Kipua lievittävää geeliä saa käyttää vain pakkausselosteessa määrätyn määrän.

Jos epäilet ottaneesi lääkettä liikaa, älä jää odottamaan myrkytysoireita, vaan hakeudu välittömästi lääkäriin. Säilytä myös lääkepakkaus, jos terveydenhuollon ammattilaiset tarvitsevat sitä.

Annostus lapsille

Lapsen kivun edessä voi toisinaan tuntea itsensä avuttomaksi. Koska lasten paino ja herkkyys lääkkeille ovat hyvin erilaisia kuin aikuisilla, lapselle saa antaa vain erityisesti lapsille tarkoitettuja lääkkeitä.

Älä koskaan anna lapselle lääkettä, joka on määrätty jollekin toiselle. Ei edes, vaikka lääke olisi määrätty sisarukselle tai samanikäiselle.

Moniin lääkkeisiin liittyy suuri myrkytysriski pienille lapsille, vaikka annettava määrä olisi pienikin. Siksi on erittäin tärkeää annostella lääke lapselle oikein.

Voltarenia ei saa antaa alle 14-vuotiaille lapsille.

Ohjeita annosteluun

Mikä sitten on oikea annos väliaikaisen kivun ja säryn lievittämiseen? Sääntö numero yksi: Lue aina pakkausseloste sekä annostusta ja säilytystä koskevat ohjeet. Jos et ymmärrä jotain kohtaa tai sinulla on kysyttävää, ota yhteys lääkäriisi, sairaanhoitajaan tai apteekkiin.

Noudata kivunlievitysgeelin levittämisessä pakkauksessa olevia ohjeita. Kuivaa kätesi geelin levittämisen jälkeen imukykyisellä paperilla ja heitä käytetty paperi roska-astiaan ennen käsienpesua, siten suojelet ympäristöä. Ennen kuin otat suihkun tai käyt kylvyssä, varmista, että tuote on täysin imeytynyt.

Älä hävitä käyttämättömiä tai vanhentuneita lääkkeitä WC-istuimen tai pesualtaan kautta.